lauantai 20. toukokuuta 2017

Maitosuklaakuorrutetut Japp-muffinit

Ostin eilen Keski-Suomeen ajellessani pussillisen Japp Bites -suklaita, ja tänään mietin, tekisinkö niistä lopuista... jotain. Mieleeni muistui luottoresepti, jota olen käyttänyt jo yli 20 vuotta. Jep, that doesn't make me feel old at all.

En ikävä kyllä voi linkittää ohjeeseen tai antaa krediittejä sinne minne ne kuuluvat, sillä en kuollaksenikaan muista, minkä niminen se kirja aikanaan oli. Joku lapsille suunnattu leivonta-/reseptikirja joka tapauksessa, ja muistaakseni siinä seikkaili piirretty poika nimeltä Tommi.

Tämä resepti on meille laiskoille ja ei-niin-kekseliäille leipojille täydellinen. Tässä ei vaahdoteta mitään, ei nostella mitään mihinkään eikä varsinkaan käännellä mitään varovasti minkään joukkoon. Tässä heitetään ainekset kulhoon siinä järjestyksessä kun ne sattuvat käteen osumaan, ja vatkataan raivokkaasti puuhaarukalla.

Maitosuklaakuorrutetut muffinit Japp-sydämellä


12 isoa muffinia


2 kananmunaa (Kuvasta poiketen. Kuvanottohetkellä olin aikeissa tehdä puolikkaan annoksen kunnes päätin, ettei siitä tule kuin vihaiseksi.)
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
12 Japp Bites -palaa

Päälle:
200 g Marabou maitosuklaata
suklaaströsseleitä

Sekoita ainekset kulhossa puuhaarukalla.


Laita taikinaa muffinivuokiin n. 1/3 vuoasta, ja lisää Japp-palat.


Lisää taikinaa vuokiin niin, että suklaapalat peittyvät.


Paista muffineja 200 asteessa uunista riippuen n. 10-15 minuuttia.


Anna muffinien jäähtyä kunnolla. Sulata maitosuklaa vesihauteessa (tai mikrossa). Itse kannoin muffinit pihalle jäähtymään, ja heitin siksi aikaa suklaat teräskulhossa tiskialtaaseen kuumaan veteen. Suklaa suli sopivasti siiheksi, kun muffinit olivat jäähtyneet.

Kuorruta muffinit sulalla suklaalla, ja koristele halutessasi strösseleillä tai nonparelleilla.



Anna muffinien olla jääkaapissa, kunnes kuorrute on kunnolla jähmettynyt.


Ja eiku syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuu kuvina

Minulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite blogata useamman kerran viikossa. Sitten kerran viikossa. Sitten muutaman kerran kuussa. Nooh, ka...