keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Helppoa ja herkkua: Bataatti-jauhelihavuoka

Tästähän on mahoton ruokablogi tulossa, jo toinen ruokapostaus putkeen! Syyhän on tietenkin mielikuvituksekkaassa ja inspiroivassa kokkaamisessani, ei suinkaan siinä, että ostan näillä aikaa. Olen vajaan viikon verran työstänyt yhtä postausta, joka on edelleen kesken, ja jotenkin aivot eivät nyt kykene tuottamaan samanaikaisesti mitään muuta. Vaan kohtapuoliin on tuokin bernhardilainen työnnetty nenästä, ja pääsen julkaisemaan sen :)

Mitä tänään syötäisiin? (Minusta on muuten edelleen kertakaikkisen maailman hauskinta se, että kun eräänä vuonna Keskon K-Team -päivillä syntyi joukkotappelu, joku vääräleuka heitti, että vuoden teema taitaa olla Ketä tänään lyötäisiin.) Näiden luvattoman pitkien alkulöpinöiden jälkeen kerron, että meillä syödään huomenna ja perjantaina tätä:
 


Bataatti-jauhelihavuoka

 
 
2-3 isohkoa bataattia
800 g jauhelihaa
2 prk ruokakermaa (tai kaurakermaa tai kookosmaitoa tai...)
½ tuubia tomaattipyrettä
mausteita
juustoraastetta

Kuori bataatit ja leikkaa viipaleiksi/kiekoiksi/mitänäitänyton. Ruskista jauheliha, mausta mielesi mukaan (esim. suola, mustapippuri, jauhelihamauste, sipulijauhe, paprikajauhe). Lisää tomaattipyree ja kermat.


Lado bataattiviipaleet ja jauhelihakastike passelin kokoiseen uunivuokaan.


Kuorruta komeus juustoraasteella (tai jätä pois, jos olet maidoton tai keventelet).


 Paista uunissa 225 asteessa uunista riippuen n. 40 minuuttia. Valmis!


... ja kyllä muuten maistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuu kuvina

Minulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite blogata useamman kerran viikossa. Sitten kerran viikossa. Sitten muutaman kerran kuussa. Nooh, ka...