Perunarieskat
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 dl vehnä- tai ohrajauhoja
Vaivaa suola, muna ja jauhot muusiin. Tee taikinasta sopivia kekoja pellille, painele littanoiksi. Ota avuksi lusikka siinä vaiheessa, kun käsiin tarttuva taikina alkaa nyppiä. Ärsyynny myös lusikkaan tarttuvasta taikinasta.
Alkuperäisen ohjeen mukaan rieskoja olisi pitänyt paistaa 275 asteessa n. 8 minuuttia, mutta eihän meidän uunissa sellaisia lukemia ole. Paistoin näitä n. 250 asteessa hitusen päälle 10 minuuttia ja totesin, että ensi kerralla hieman pidempään.
Ihan hyvin upposivat Oivariinin ja possupaistin kaverina. Vielä herkumpia olisivat olleet täysin kypsinä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti