perjantai 13. tammikuuta 2017

101 tavoitetta

Kas niin! Nyt palaan viime postauksessa mainitsemaani, nenästä työnnettyyn bernhardilaiseen. Mielikuva on epäilemättä kiehtova, mutta voin kertoa, että ei ollu helppoo. Luin jostain blogista idean 101 tavoitteesta ja päätin, että hei miekin halluun. Kirjoittaja ei ollut postannut listaansa näkyville, mutta itse päätin tehdä tästä julkista.

Ideana on siis keksiä itselleen 101 tavoitetta. Kuulostaa simppeliltä, vai mitä? NO EI OLE. En ole varma, millaisia henkisiä suuria oivalluksia tällä alunperin on haettu, mutta itse päätin luovuttaa niiden kanssa alkuunsa. Tottakai minäkin haluan onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia niin itselleni kuin läheisilleni, mutta ei siitä riitä jutun juurta 101 kohtaan. Siispä pilkoin tämän pieniin paloihin. Ajoittain todella pieniin.

Mutta tässäpä tämä koko komeudessaan; 101 tavoitetta jollekin aikavälille. Jos joku haksahtaa tekemään perässä, niin annan saman vinkin minkä itse luin: kirjoita tavoitteet siinä muodossa, kuin ne olisivat totta jo nyt. Eli älä yritä tai pyri, vaan tee.

1. Olen terve. Tähän voi flunssa-aaltojen vyöryessä suht vähän itse vaikuttaa, mutta jos päättää olla tulematta kipeäksi, ei tule. Eikö niin?

Näistä on käytössä tälläkin hetkellä 3. Aaaaargh.

2. Pidän ahkerammin yhteyttä läheisiini. Jos päähän napsahtaa ajatus pitäisköhän laittaa viestiä, otan sen merkkinä siitä, että kyllä pitäisi.

3. Luen enemmän. Yöpöydällä on pinossa muistaakseni 4 tai 5 lukematonta pokkaria, joten tahkoan läpi ainakin ne.

4. Käytän kaikkia omistamiani villasukkia. Ja maltan heittää rikkinäiset/muuten kulahtaneet pois.

5. Otan kirppispöydän ja luovun turhasta tavarasta. Eihän sitä koskaan tiedä ei ole enää riittävä peruste säilyttämiselle.

6. Saan jalkaprässissä liikkeelle 200 kg (+kelkan). Tällä hetkellä menee 150 kg (+kelkka) ja 200 meni rikki viimeksi vuonna 2014, joten ei mahdoton tavoite.

7. Pesen hampaat joka päivä aamuin illoin. Pesen ne kyllä edelleen päivittäin, mutta laiskuus-/väsymyspuuskissa joskus toinen kerta on korvattu suuvedellä.

8. Käyn katsomassa lempparikoomikoideni keikat. Aivot narikkaan -nauruterapia hyvässä seurassa on parasta.

9. Menen vihdoin katsomaan Saijan ja miehensä husky-laumaa. Neljää nuorinta en ole vielä tavannut, joten maailmassa on virhe.

10. Käyn ainakin kerran kokeilemassa, miltä bodyjam+bodycombat -yhdistelmä tuntuu. Todennäköisesti kuolemalta, mutta houkutus on silti suuri.

Challenge accepted!

11. Annan hyvää palautetta aina, kun siihen on aihetta. Tässä olen yrittänyt kunnostautua jo tänäkin vuonna, mutta aina on varaa parantaa.

12. Valokuvaan enemmän. Niin puhelimella kuin järkkärilläkin.

13. Vähennän suklaan syöntiä. Need I say more?

Voisikohan osan herkuttelusta hoitaa vaikka tällä?

14. Käyn bodybalancessa ainakin kerran kuukaudessa. Jokainen tarvitsee hetken, jolloin saa maata 10 minuuttia lattialla ja kuunnella rauhallista musiikkia ja jonkun hypnotisoivaa puheääntä.

15. Kokeilen jotain uutta ryhmäliikuntatuntia, jolla en ole ennen käynyt. Tuttu ja turvallinen on aina hyvä, mutta vähintään kerran vuodessa on kyettävä kokeilemaan jotain muuta.

16. Hankin pari lautapeliä ja järjestän ainakin yhden peli-illan. Pelasin viikko sitten muuttuvaa labyrinttiä isännän 5-vuotiaan kummitytön kanssa ja muistin taas, miten loistavasta pelistä on kyse :)

17. Käyn leffassa aina, kun ns. vähänkin tuntuu siltä. Valkokankaalta katsottuna kaikki näyttää paremmalta.

18. Panostan rullailuun ja venyttelyyn entistä enemmän. Rulla on ollut jo pitkään esillä olohuoneessa, mutta käyttö on edelleen liian vähäistä.

19. Hankin takaisin sen keveän ja hyvän olon, joka minulla oli reilut 2 vuotta sitten.
Kilomäärän ei tarvitse olla sama, olon tarvitsee.

20. Käyn alkuvuoden aikana hammaslääkärillä tarkastuksessa. En tosin samalla kuin viimeksi, sillä en tarvitse vittuilua kaupan päälle.

21. Uin kesällä enemmän kuin kolme kertaa. Toissa kesänä en uinut ollenkaan ja viime kesänä kolmesti, joten tulevana kesänä määrä saa luvan kasvaa.

22. Käyn ainakin kerran paikallisessa hotellissa aamupalalla, vaikken yövy siellä. Koska hotelliaamupalat <3

Peruspilarit: puuro, paahtoleipä ja puoli lautasellista pekonia.

23. Istutan takapihan kukkapenkkiin… jotain. Viime kesänä mentaliteetti oli katsotaan mitä sieltä nousee – eipä juuri mitään.

24. Keksin tai etsin uusia arkiruokia. Makaronilaatikko ja kana+riisi on hyvää, mutta voisi joskus kokeilla jotain uuttakin.

25. Lähden isännän kanssa hotelliviikonloppureissulle, risteilylle tai vastaavalle useamman kerran. Lomatoiveet ovat yleensä olleet järjestettävissä, joten kiva olisi ottaa muutama irtiotto.

26. Hankin Happoradion uusimman levyn. Koska bändi on lempparini, ja koska konkreettinen levy on aina konkreettinen levy.

27. Autan äitiäni maalaamalla saunan ja kylppärin ovet. Saatan tosin pyytää isäntää avuksi…

28. Vaihdan eteisen käytävämaton. Väärän värinen, olkoon nyt siinä hetken -matto on ollut eteisen lattialla muutosta asti (08/15). Ehkä olisi jo aika.

29. Hymyilen tuntemattomille vastaantulijoille. Tämä on itselleni vaikeaa, mutta todennäköisesti kokeilemisen arvoista.

30. Luen jonkun elämäkerran. Tällä hetkellä on menossa kirja JHT:sta ja tuli mieleen, että voihan sitä chicklitin lisäksi lukea joskus jotain muutakin.

Mielenkiintoinen hahmo, teki mieli ahmaista kirja yhdeltä istumalta.

31. Teen blogille uuden bannerin. Koska vaihtelu virkistää.

32. Päivitän kynsilakkakokoelmani minimalistisemmaksi. Lakkoja on tullut hankittua muutamia kun halvalla sai -tyyliin, ja ko. lakoista kuivuvat korkit kiinni käyttämättömyyden takia. Nämä pois ja oikeasti oman näköisiä tilalle.

33. Edelliseen liittyen: lakkaan kynsiäni säännöllisemmin. Koska ovathan huolitellut kynnet nyt vaan nätit.

34. Leivon itse enemmän. Ainakin sämpylöitä. Koska nam.

The definition for OMNOMNOM.

35. Hankin uuden laukun. Nykyinen on vielä hyvässä kunnossa, mutta ei kestä olalla = raivostuttavaa.

36. Ostan saunaan saunatyynyn. En ole aiemmin käsittänyt koko tuotteen funktiota, mutta nyt oman saunan myötä sellaista kaipaa. Rakastan maata ylälauteella jalat seinällä, joten tyyny olisi oikein jees.

37. Panostan vielä enemmän uneen/öihin. Laadukkaat lakanat ja tyynyt, sopiva lämpötila makuuhuoneeseen ja luuri/läppäri pois tarpeeksi ajoissa ennen nukkumaanmenoa.

Anopilta joululahjaksi saadut Ajatus-lakanat. Ihanat ihoa vasten, ja niiiiin suloiset.

38. Kehitän keittiön seinälle jonkun sisustusratkaisun. Valkoinen seinä on kolkko.

39. Inventoin vaatehuoneen. Etenkin treenivaatteet, välttääkseni tämän aamun kaltaisia ai miulla on tällanenkin, aika uus näköjään, millon ja mistähän tää on ostettu -tilanteita.

40. Teen enemmän keittoja. Kanakeiton jo handlaan, muitakin voisi kokeilla.

41. Jatkan spagaatti-harjoituksia. Lattian ja lantioni välillä on nykytasolla noin kolmetoista metriä tilaa, mutta pikkuhiljaa…

42. Pyydän ystävän yökylään tai yökyläilen itse. Olen haaveillut maailmanparannus-pyjamapartyista jo pitkään, ei kai sellaiseen voi olla koskaan liian vanha?

43. Palauttelen tanssillisuutta kroppaani. En ole mikään Tanssija, mutta oli joskus aika, kun en muistuttanut kahdella vasemmalla jalalla siunattua puupökkelöä.

44. Teen kotona kananmuna-pekoni-paahtoleipä-aamiaisen. Tulee halvemmaksi kuin mennä hotelliin.

45. Kirjoitan päivä kanssani -postauksen. Kiinnostavaa siitä ei saa, mutta olen aina halunnut kirjoittaa sellaisen ;)

46. Käyn ainakin yhdellä Ali&Eero -duon keikalla. Olettaen, että keikkailevat jossain järkevän matkan päässä.

Näitä velikultia kuuntelisi useamminkin :)

47. En vähättele itseäni saadessani kehuja. Jos ei muuta reaktiota irtoa, niin ”kiitos” toimii aina.

48. Maistan jotain ruokaa/ruoka-ainetta, jota en ole ennen maistanut.
Yritän epätoivoisesti vähentää nirsoiluani, eikös yksi uusi asia vuodessa ole ihan hyvä tahti?

49. Katson Ted 2 -elokuvan. Kyseinen raina on ollut leffakaapissamme vuoden, ja edelleen muoveissa.

50. Laulan enemmän Singstarilla. Rakastan hoilottamista, mutta en uskalla laulaa julkisesti. Singstar luo mukavan illuusion esiintyvästä taiteilijasta.

51. Ajan pyörällä. Joskus ja johonkin. Huollatin fillarini muistaakseni kesällä 2015, jonka jälkeen se on ollut käyttämättömänä varastossa. Köh.

52. Siivoan useammin. Vihaanvihaanvihaan, mutta ei se kissanhiekan kuorruttama kylppärin lattiakaan niin hirveän kiva ole.

53. Käyn kynsien kestolakkauksessa. Rakennekynsiä en halua heti takaisin, sillä niiden poiston jälkeen oma kynteni on pitkään kuin paperia.

54. Pesen ikkunat. Viime vuonna koko projekti unohtui, joten josko tänä vuonna…

55. Panostan enemmän hyvien rasvojen saantiin. Monet niistä ovat totaalisen nou-nou, mutta josko vaikka yrittäisi piilottaa avokadoa aamupirtelöön.

56. Kommentoin enemmän toisten blogeja. Tee niin kuin tahtoisit itsellesi tehtävän jne.

57. Hankin Better Bodies -merkin treenivaatteet. Mutta vasta, kun bodyni on omasta mielestäni vähän enemmän better.

58. Hoidan koirakuumettani silittelemällä hauvoja lenkillä. Mutta en tuppaudu tai häiritse selkeitä koulutustilanteita.

59. Harjoittelen punnertamista. Kuinka siistiä olisi kyetä punnertamaan yhdellä kädellä, mutta jos nyt ensin edes suorin vartaloin…

60. Jos jollain on kiva paita/kengät/hiukset jne, sanon sen ääneen. Tällä tosin voi saada osakseen myös epäluuloista luimuilua, mutta aina ei voi voittaa.

61. Kokeilen joogaa, suppailua tai muuta oman mukavuusalueeni ulkopuolella olevaa lajia.
Koska kukapa nyt ei haluaisi tippua päälleen järveen tms.

62. Käyn kuvaamassa kaverini ”eläintarhaa” eli kissoja ja koiria.
Puhetta on ollut viime kesästä asti, joten alkaisi olla jo aika :)

63. Pidän lettukestit. Paistorumba on saatanasta, mutta letut mansikkahillolla <3

64. Kirjoitan enemmän. Blogiin ainakin, ehkä muutenkin. Vaikka pitkälle mietityt, pohdiskelevat kirjoitukset ovatkin mielenkiintoisia, ei aina tarvitse olla niin kamalasti asiaa.

65. Päivitän liinavaatekokoelmaa ahkerammin. Panostan laatuun. Elämä on liian lyhyt nyppyisille lakanoille ja koppuroille pyyhkeille.

Äitipuolelta lahjaksi saadut lakanat <3

66. Vierailen löytöeläintalolla ainakin muutaman kerran. Asukkaita on mukava silitellä, ja tuliaisten tuoma ilo hoitajien kasvoilla sulattaa sydämen.

67. Ilahdutan pienillä eleillä. Loppuvuodesta erään viikon isoin hymy tuli Fressin asiakkaalta, jonka päättelin olevan menossa jumppatunnille, ja jonka laskin vessaan saatesanoin ”mee sie ensin, mie oon menossa vaan salille”.

68. Etsin ennakkoluulottomasti uusia sarjoja katsottavaksi. Netflixistä voi löytyä todellisia helmiä, kuten esimerkiksi The Ranch.

69. En laiminlyö käsitreeniä. Haluaisin olkapäiden ja käsivarsien lihaksia näkyviin, mutta se ei taida onnistua skippaamalla aina käsipäivän…

70. En lannistu helposti. Kuten esimerkiksi siitä, että näitä tavoitteita olisi keksittävä vielä kolmekymmentä.

71. Hankin uudet työkengät.
10 vuotta vanhat crocsit palvelevat edelleen hyvin, mutta joutaisivat ehkä jo eläkkeelle.

72. Keksin äidilleni jonkun kivan synttäriyllätyksen. Mamma täyttää pääsiäisenä 60v <3

73. Treenaan muistiani. Muistuta minnuu vielä lähempänä ja täytyy kirjoittaa lapulle esiintyvät turhan usein puheessani. Tänä vuonna en hankkinut konkreettista kalenteria, ja huomaan pärjääväni siviilielämässä suht hyvin ilmankin. Työasioille on työpaikalla kalenterinsa, johon merkkaan myös vapaa-ajan menoja kännykän kalenterin lisäksi. Muutaman kerran olen jo huomannut, että olisin muistanut menon/tapaamisen ilman merkintääkin.

74. Ulkoilen enemmän. Useimmiten kävelylenkki vie vain tunnin elämästä, ja olo on jälkikäteen hyvä. Siitä huolimatta varsinkin pimeän aikaan sohva tuntuu usein paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

75. Välttelen asioita ja ihmisiä, jotka eivät anna energiaa vaan vievät sitä. Koska edelleen: elämä on liian lyhyt.

76. Käyn kokeilemassa Ramin konditorian kakkubuffettia. Koska miksipä ei.

77. Siivoan muovirasiakaapin. Tiedätte ne kaikki eväsrasiat, pakasterasiat jne? Meillä on niitä kaapillinen.

78. Muistan pitää joskus myös löhöpäiviä. Luen, syön, katson Netflixiä ja liikun maksimissaan sängystä sohvalle ja takaisin sänkyyn.

79. Ostan useammin leikkokukkia kotiin. Tulppaanit ovat ihania, ja Lidlistäkin saa varsin kivoja kukkapuskia.

80. Kokeilen savustaa kanaa. Meillä on sähkösavustin, mutta savustettu on vain lohta. Muutakin voisi siis testata.

81. Käyn jossain hemmotteluhoidossa. Nykyisellään hieronnat eivät varsinaisesti tunnu hemmottelulta, joten lisäksi voisi edes kerran vuodessa hakeutua johonkin kauneushoitolaan.

82. Syön lempiraflassani jotain muuta kuin lehtipihvin lohkoperunoilla. Tilaan aina samaa, koska se on niiiiin hyvää. Tuskin pahoja ovat muutkaan annokset, joten ehkä voisi repäistä…

...tai sitten vain syödä tätä aina ja ikuisesti.

83. Kuuntelen kehoani. Tarvitaanko tänään apinan raivolla vedettyä jalkatreeniä, lempeää venyttelyä, ympäriinsä tanssimista vai olisiko aika pitää lepopäivä?

84. Etsin uusia blogeja luettavaksi. Seuraan jo monia hyviä, mutta vielä on tilaa uusillekin.

85. Luotan intuitiooni. Muutaman kerran on tullut pakottava tarve kysyä jonkun ystävän/läheisen kuulumisia, ja joskus olen kuulemma onnistunut kysymään juuri silloin, kun kysyjää on eniten kaivattu.

86. Syön enemmän salaattia. Salaatinlehtien pupeltaminen ei ole se omin juttuni, mutta olisihan noita vihreitä syötävä enemmän.

87. Panostan ihonhoitotuotteisiin. Niiden ei tarvitse olla kalliita tai mitään erityistä merkkiä, mutta kivan tuoksuisia ja hyvältä tuntuvia.

88. Opettelen puhumaan itselleni kauniimmin. Päivä käynnistyy huomattavasti kivammin peilille heitetyllä silmäniskulla, kuin näytätpä tänäänkin paksulta -toteamuksella.

89. Kiroilen vähemmän. Koska eihän se huikean kauniilta kuulosta. Paljon olen jo onnistunut vähentämäänkin, mutta edelleen kylppärin lattialle kaatuneeseen kissanhiekkaan tulee reagoitua kirosanalla.

90. Hävitän vaatekaapistani ns. tavoitefarkut. Kyseiset housut olivat aikoinaan lempivaatekappaleeni, mutta en ole mahtunut niihin enää melkein vuosikymmeneen. Pikavilkaisulla en enää edes halua mahtuakaan.

91. Teen joulutorttuja, vaikka ei ole joulu. Voisi kokeilla myös suolaisia versioita, kuten Jonna :)

Tässä muodossa joulu saa tulla useamminkin.

92. Laulan nauhalle/videolle. En todellakaan julkista käyttöä varten, vaan kuullakseni itse oman ääneni.

93. Hankin itselleni jonkun kivan synttärilahjan. Because I’m worth it jne.

94. Käyn mummilan mökillä. Lapsena puljasin mökkisaunan ja järven väliä jatkuvasti, aikuisiällä mökkireissut ovat jääneet aivan liian vähälle.

95. Kaivan taas esiin puuvärit ja värityskirjan. Omistan parikin erilaista aikuisten värityskirjaa, mutta ovat unohtuneet kaappiin.

96. Puhun rohkeammin englanniksi. Töissä joutuu silloin tällöin kommunikoimaan lontooksi, ja vaikka kirjoitan kieltä mielestäni ihan sujuvasti, arastelen puhumista. Siitäkin huolimatta, että eräänkin asiakkaan mielestä englantini oli very, very good.

97. Olen ylpeä itsestäni. Kukapa kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse.

98. Kannan itseni ryhdikkäästi. Hyvä ryhti kaunistaa vähän losähtäneenkin tapauksen ;)

99. Palkitsen itseni tavoitteiden saavuttamisesta. Keppi toimii huonommin kuin porkkana.

100. Hyväksyn ne asiat, joita en voi muuttaa, ja muutan ne asiat, joita en voi hyväksyä. Klisee, mutta hienosti sanottu.

101. Voin hyvin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Koska se lienee omaan napaan tuijottaen se tärkein asia.

Miten on, löytyykö 101 tavoitetta? Jos postaat, ilmianna itsesi kommenttiboksiin :) Enemmän tai vähemmän tavoitteellista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuu kuvina

Minulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite blogata useamman kerran viikossa. Sitten kerran viikossa. Sitten muutaman kerran kuussa. Nooh, ka...