sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Superhyvä suklaa-hasselpähkinäpiirakka

Hei vaan hei! Täällä on edetty semiflunssailussa siihen pisteeseen, että tekemättömyys alkaa ottaa toden teolla päähän ja salille on suoranainen ikävä. Mutta koska ei kiinnosta leikkiä hengellään, on keksittävä jotain muuta. Tänään se muu oli suloinen suklaapiirakka :) Tässä K-ruoka -sivuilta bongattu ohje:

Suklaa-hasselpähkinäpiirakka


2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kahvia

Kuorrutus:
200 g Nutellaa tai muuta hasselpähkinä-kaakaolevitettä
50 g tummaa suklaata
½ dl hasselpähkinöitä



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. (Taikina jää melko löysäksi.)




Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.


Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.


Taita suklaa paloiksi. Leikkaa palat vinottain puoliksi ja puolikkaat edelleen paksuussuunnassa puoliksi. Näin saat suklaakolmioita, -suikaleita ja -rouhetta. Puolita hasselpähkinät. Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä. Tarjoa kahvin kanssa.


Uin vastavirtaan ainoastaan piirakkavuoan koon kanssa - kotoa sattui löytymään 24-senttinen, joten osan taikinasta jaoin paperivuokiin. Ja koska tumma suklaa on useimmiten plääh, käytin maitosuklaata. Mutta eipä tuo siitä ainakaan pilalle mennyt :)

Suloisen suklaista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuu kuvina

Minulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite blogata useamman kerran viikossa. Sitten kerran viikossa. Sitten muutaman kerran kuussa. Nooh, ka...