lauantai 7. huhtikuuta 2018

Jumalten herkku: Salty Caramel Rocky Road

Lauantai-iltaa! Koska viikonloput ovat herkuttelua varten, kokeilin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä rocky roadia. Ei ollut vaikeaa, ja lopputulos niin törkeän hyvää, että itkettää.

Oikeassa elämässä rocky roadiin tulee yleensä vaahtokarkkeja, mutta itse en niistä tykkää. Ja vähän luulen, että vaahtiksia lisäämällä lopputuloksesta tulisi niin makea, että hampaat sulaisivat suuhun. Tässä kuitenkin tämä meille kädettömille kokeille sopiva ohje:

Salty Caramel Rocky Road


400 g Fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata (tai no, suklaata)
sopivasti Omar-karkkeja tai muuta kermatoffeeta
pari kourallista suolapähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa, ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan/pellille. Pilko kermatoffeet sopivan pieniksi palasiksi (itse leikkasin Omarit kuuteen osaan) ja rouhi suolapähkinät. Heittele toffeet ja pähkinärouhe suklaan päälle suloiseen sekamelskaan.

Laita tuotoksesi pakastimeen n. puoleksi tunniksi tai kunnes suklaa on kunnolla jähmettynyt. Leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.


Ja eiku syömään. Seuraavaksi voisi kokeilla esim. Pätkis-paloja, kuivattuja vadelmia, manteleita, riisimuroja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuu kuvina

Minulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite blogata useamman kerran viikossa. Sitten kerran viikossa. Sitten muutaman kerran kuussa. Nooh, ka...